33 graden

De tropische temperaturen die  ze aangekondigd hebben.  spelen ’n belangrijke rol in dit weekend.Ik ben eigenlijk al tevreden met  ’n minder hoge temperatuur.Dan kan je buiten er ook van genieten,zoals gisteren met ’t heerlijk briesje erbij.Op tijd wel schaduw op  te zoeken…, nu praat  ik voor mijzelf want er zijn ook ‘n  hoeveelheid aan mensen,die zich toch in de hitte willen begeven .Als voorbeeld om aan het strand te kunnen liggen…, in het hete zand ,daar een stukje strand voor zich  zelf te  willen bemachtigen ook als ’t strand tjokvol is.Je moet het wel ervoor over hebben om in lange rijen van files op de weg te staan.Het is aan een ieder …,het is maar net waar jij je goed bij voelt, dat is  maar goed ook.En weet jij waarschijnlijk  voor je zelf hoe en waarom  je je gedraagt om deze hitte te kunnen trotseren.De een wordt bruin en hoeft er geen moeite voor te doen ,de ander verandert gelijk in een kreeft en weer een ander heeft nergens geen last van.We zijn allemaal mensen…, hierbij  te willen zeggen om  bovenal naar je lichaam te luisteren.Als je iets wilt ondernemen  is het raadzaam dat je er rekening mee houdt…, om goed te drinken of op zoek naar verkoeling of schaduw.Je kan  de hele dag  wel in de zon vertoeven,zonder dat jij je er over uit laat  en of dat jij er van geniet .Het is al met al wel  waaraan iemand een eigen voorkeur voor heeft, ook  met 33graden…, die het buiten nu is.Binnen is het momenteel heerlijk  en aangenaam vertoeven en strakjes weer naar buiten .Hierbij  wens  ik een ieder ‘n  heel mooi  en zonnig weekend ….,met de juiste hoeveelheid  warmte en zonnestralen  die jij wilt of  meent nodig  te hebben ,maar zonder  ’n zonnesteek.

Weerbericht Nederland

Zonnig en tropisch warm

27 mei 2017, 11:50 uur

De zon schijnt volop en het wordt op grote schaal 30-31 graden. In het zuidoosten kan het zelfs 33 graden worden. Vanavond trekken over het zuidwesten wolkenvelden en is er kans op een (onweers)bui. Vannacht kan op meer plaatsen een bui voorkomen. Morgen is het in het noorden en westen 22-26 graden. In het zuidoosten is het drukkend met 29-30 graden.

Vanmiddag wordt het met 30-31 graden voor het eerst dit jaar op grote schaal tropisch. In het zuiden en zuidoosten, maar ook op de Veluwe en in de Zuid-Hollandse duinen kan het 32-33 graden worden. Op de Wadden, de Kop van Noord-Holland en op sommige plaatsen in Zeeland is het met 28-29 graden niet tropisch, maar wel erg warm.

De zon schijnt uitbundig en is met zonkracht 7 erg fel.

Een tip voor de zwemmers: houd er rekening mee dat het zeewater nog maar 15 graden is.Er komen vrij veel kwallen voor, omdat de wind al enkele dagen vanaf het land richting zee waait.

Groet Plantster

Een gedachte over “33 graden

 1. Hai Plantster 🌹

  Ik heb niks met deze hitte!
  Kijk veel liever binnen (met de airco aan) vanachter het raam naar buiten om het zonnetje te zien.
  Vanavond als de ergste hitte weer verdwenen is, steek ik mijn neus pas weer buiten de deur om de plantjes water te geven, want die kunnen na zo’n warme dag ook wel een extra slokje gebruiken.

  Hoi hoi 🐞

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s