Laurierbloei

Een bezige bij die zoemend mij attendeerde dat er bij de laurierstruik  iets voor hem te halen was,het was  daar dan ook ’n drukte van jewelst  ,goed voor de honing  en voor de imker. Zoemend in het zonnetje, uit de wind hetgeen de meeste insecten wel zint…ook vliegen.

Prunus laurocerasus bloeit met opstaande, zoet
geurende aren

Een dagpauwoog was duidelijk op zoek,hij ging op mijn arm zitten ,zo vanuit het niets!’Na ’n korte tijd  ging hij  fladderend weg  ook wel alsof het de eerste keer van zijn leven was , hij leek zich te oriënteren .Van mij uit ging hij naar de laurierstruik,  die staat momenteel in volle bloei en verdween hij uit zicht. ’n Vlinder is wel fascinerend  om te zien hoe hij zich fladderend kan verplaatsen naar hun beoogde  doelgroep…. de bloem.Toevallig had ik toen ook iets aan met ’n bloemenprint ,zou het daaraan gelegen hebben dat hij op mijn arm ging zitten?Haha .Een vlinder zoals de dagpauwoog zie je hier  wel het meeste.

.

Insecten vliegen af en aan

*De laurier is bijzonder geschikt als haagplant. Laurierhagen groeien hard en vallen mooi breed uit, zodat er echt een warme, sierlijke haag ontstaat die blik dicht is. Privacy, rust, schoonheid: de laurier geeft veel en neemt weinig. Het is een makkelijke plant die prima gedijt in ons klimaat en het hele jaar prachtig groen blijft. Laurier maakt uw tuin echt af… Wat dat betreft is het niet eens zo verrassend dat de naam hetzelfde is als die van een keuken kruid!Bron:Haagplanten.net.

 

Groet Plantster

Plaats een reactie