Campanula

Campanula wordt ook  klokjesbloem genoemd.Het is een ideale plant buiten op het terras die zich daar thuis voelt en zich  goed ontleent voor in een pot of in een hangmand.Hij is in verschillende kleuren verkrijgbaar bijvoorbeeld wit, blauw, paarsblauw en donkerblauw.

IMG_1524 - kopie
Campanula…, een en al bloemen

Hij  heeft  elke dag water nodig  en zeker als de zon schijnt , zorg dat hij niet droog wordt. Als je 1x per maand plantenvoeding geeft dan komt het helemaal goed en heeft de campanula het zeker naar zijn zin.En als je dan ook de uitgebloeide bloemetjes eruit haalt…, dat  bevordert weer nieuwe bloemetjes en zo  heb je  er best lang plezier ervan.

Na de bloei kun je hem ook  in de volle grond plaatsen.De campanula  is winterhard  en in het volgende jaar zorgt hij  weer voor ‘n  kleurrijke bloemenzee als je hem de bovenstaande tips eraan besteedt .Het is echt een  aanrader…,  ’t is  ’n dankbare  sfeervolle bloeier.

Weetje:
Het is een  plant  ook geschikt voor tussen stenen en in muurtjes!Dus dat zegt iets  … een sterke wil voor groei en bloeien.
 Hoe men aan de naam campanula komt ,kan ik uit het ‘blote’ hoofd  nu niet in gauwigheid  zeggen,ik haal het woordje camp er uit ,een pan en ula ,ik voeg ze alle drie bij elkaar en zo krijg ik dan deze mooie bloemennaam>grapje!

Groet Plantster

5 gedachtes over “Campanula

 1. Hai Plantster 🌹.

  Hoe kan ik anders dan even reageren als je het over de… “Campanula” hebt. 🤗
  Het is namelijk 1 van mijn favoriete vast plantjes.
  Het is precies zoals Annemieke al zegt.
  “Campana” betekent… ‘klokje’ in het latijn.
  Ik heb er een heleboel van in onze tuin staan en behalve de verschillende kleuren, zijn ze er ook in allerlei soorten en maten, van hele grote klokjes tot piepkleine.
  Je hebt ze zelfs met dubbele bloemen en ook als 1-jarigen, die heb ik zelf weleens gezaaid en dat is best leuk om te doen.
  Zoals je ziet kan ik eigenlijk maar moeilijk ophouden om over deze prachtige plantjes te vertellen…
  Dus daarom laat ik het (voor deze 1e keer) hier maar even bij.😉

  Hoi hoi 🐞

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s