Gewone kameleonspin

 

 

                          *Met vrijblijvende klik op de betreffende foto voor vergroting

 

Terwijl ik de was ophing keek ik even over mijn schouder richting de oleander,de knoppen ervan stonden een dezer dagen op het punt om open te gaan.Een andere oleander in de nabijheid bloeide al ,maar deze was dus later… het zou een twijfelaar kunnen zijn met wel of niet te bloeien .Voorheen stond deze ergens anders vandaar.
Ik was wel benieuwd  ernaar en wat mij als eerste opviel was een spin, die tussen het groen in deze oleander kroop, om zich er een plekje  toe te eigenen .Hij was op een gegeven moment wel zo slim nadat hij mij in de gaten kreeg dat hij zich  telkens verschool aan de andere kant van ’t groene oleander blad.Voor even dus een leuk spelletje… het houdt ons bezig en ik heb deze foto’s     😀

In de meeste gevallen kijk je vaak  verder weg dan je neus is … maar het is dichterbij dan je denkt ,dat maakt het zien ervan wel  bijzonder.

 

De gewone kameleonspin behoort tot de familie van de krabspinnen. Dat zijn “afwachtende jagers” die geen web weven, maar vaak urenlang roerloos zitten te wachten tot een prooi dicht genoeg genaderd is.

 

Groet Plantster

5 gedachtes over “Gewone kameleonspin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s