Huislook

20190710_114051.jpg
Zie toch eens hoe mooi.., het is een van de vele prachtige bloemetjes van de huislook.Huislook heb ik op het terras staan ,waar het zich heel goed thuis voelt .De Nederlandse naam is huislook  en de Latijnse naam  is Sempervivum. Er bestaan veel soorten, dit is er een van.Het vraagt weinig of geen onderhoud en blijft in de winter groen .Het is ook ’n geschikte bodembedekker voor in de rotstuin…,’n stapelmuurtje of in de pot .Op een zonnige/ licht vochtige plek met matig voedselrijke grond kan huislook redelijk goed tegen de droogte . Het schijnt familie te zijn van de Crassulaceae, dit  even als bijkomstigheid.      Groet Plantster

 

6 gedachtes over “Huislook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s