Lente!

IMG_4056
Een nieuw leven

Over de lente kan je niet genoeg schrijven want het is een ander seizoen en ook wel bijzonder want dat betekent dat er nieuw leven in opkomst is.In de lente gaan planten,struiken,bomen en gewassen weer groeien.
De vogels komen uit het zuiden terug na  zware beproevingen  om  te overleven.En eindelijk hier ergens hun zomer plek weten te bemachtigen als ware ’n geschikte plek  en de temperatuur een grote rol speelt.
Dat er hier overal groei ontstaat na de winterslaap.De lente speelt dus een  heel belangrijke rol met uitwerkingen en dát voor een ieder …,ook als mens ,doordat het buiten lichter word .Hoe dan ook want in de lente krijgt men meer zin om naar buiten te gaan,o.a de ramen worden verder open gezet,er hoeft minder gestookt te worden om  het huis te verwarmen.

Eind maart ,dus dat tijdens de lente .., dan krijgen we ook te maken met een overgang naar de zomertijd en wat betreft de kloktijd …,dan moet de klok met een uurtje vooruit gezet worden Het is even wennen ,dat betekent dat na het ingaan van de zomertijd het  ’s morgens een uurtje later licht wordt en ’s avonds een uurtje later donker.

We  zitten nu half maart ,wees er maar op voorbereid wil ik erbij zeggen.

*Tijdens de lente wordt de klok verzet naar de zomertijd. In het begin van de lente is dus nog  wintertijd. van toepassing, later de zomertijd. <Klik links op  woord zomertijd voor eventueel meer informatie!

Groet Plantster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s