Wilde eendje

 

 ‘Het wilde eendje kijkt even om .Kun jij mij bijhouden? Zegt het andere wilde eendje :” Ja hoor ik kom eraan…,ik haal jou wel in”.

 

 

De wilde eend is een algemeen voorkomende watervogel .Het mannetje, de woerd, is te herkennen aan de opvallende groene kop en witte nek band. Ook heeft hij als enige eendensoort gekrulde staartveren. Het vrouwtje heeft een meer gecamoufleerd vooral bruin verenkleed. Gedurende de winter worden koppeltjes gevormd, waarbij het er soms heftig aan toe gaat.Man heeft in prachtkleed een groene kop, witte nek band en donkerbruine borst. Stuit en middelste gekrulde staartveren zijn zwart. Het vrouwtje is onopvallender bruin.

De donkerblauwe “spiegel” met witte rand op de vleugel is een gedeelde eigenschap en een goed kenmerk om *vrouwtje te onderscheiden van de gelijkende krakeend die een witte spiegel heeft. Na het broedseizoen lijkt de man meer op het vrouwtje. Aan de kleur van de snavel zijn ze dan nog te onderscheiden; zeemkleurig bij de vrouw, die van de man geel. Wilde eenden hebben oranje poten. *Bron:Vogelbescherming.nl

 

Groet Plantster

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s