Helleboris

 

HelleBoris , het  lijkt op het eerste gezicht  een beetje op ’n soort  begroeting >hallo Boris< en bij deze hem hier te begroeten .Het gaat hier over  ’n helleboris of kerstroos.De helleboris  wordt ook  kerstroos genoemd , aan het feit dat hij  in de kersttijd  bloeit. Het is ’n vaste plant,hij behoudt zijn blad en is  wit bloeiend in de winter , ook geschikt in ’n rotsachtige tuin.

Hij kan in de pot  of in de volle grond. Deze winterbloeier blijft  dus groen in de winter, ’t tegenovergestelde van de meeste vaste planten. Als je geluk hebt dan bloeit deze  jaar na jaar.Hij is wel giftig, dus goed uitkijken als je eraan komt .Waar je deze plant hebt geplant ,daar blijft hij ook graag  staan ,het is gebleken dat hij hier geen goede verhuizer is.Hij kan redelijk goed  tegen de vorst op een tegen de wind beschutte plaats ,anders worden de bloemen er niet mooier op.De plant staat graag in  halfschaduw,hij kan ook wel  in de zon staan ,tenminste als daar de grond niet al te gauw uitdroogt .Staat hij in ‘n  pot,dan is ’t ’n goed idee om  met pot en al ,vooral met strenge vorst deze naar binnen te halen .Dan niet op een  te warme  plek zetten,juist   dat  werkt averechts.Het zijn bepaalde richtlijnen … als wel gunstig  als je er iets van af weet anders hoort de Helleboris tot de categorie  wat moeilijke plant. Maar dat  heb je   met bepaalde  planten ,als je  min of meer niet precies weet wat de plant verlangt.

Groet Plantster

Een gedachte over “Helleboris

 1. Hai Plantster 🌹

  Wij hebben al járen een lila helleborus (op een schaduwrijk plekje) in ons tuintje staan.
  Hij bloeit elk jaar uitbundig en zaait zich graag door.
  Zo komt het dat er in de loop der jaren al 3 flinke planten bij zijn gekomen.
  Daarna ben ik de zaailingen maar weg gaan halen, omdat het anders een beetje teveel van het goede dreigt te worden. 😉

  Hoi hoi 🐞

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s