Libellenmoment

IMG_1923 De liefdesdans
Libellen  brengen de meeste tijd  onder en nabij het water door. Het is en blijft mooi om ze gade te slaan , hoe of waar dan ook zoals ik ze heb opgemerkt ,ook  bij vijvers  .Het zijn echte zonaanbidders, dan heb je veel meer kans dat je dan de libellen  ziet.Met extreem warm weer houden ze zich wat meer gedeisd .Nu zag ik  deze twee  aan als  liefdespaartje .Zoals ze dansend  bezig waren ,min of meer in weerspiegelend silhouet. Het  libelle mannetje had het voorzien op vrouwtje libelle .“Een paar libellen of een libellen paar” Ze waren met elkaar  bijna overeen  in behoorlijke snelheid.Rakelings ofwel scherend over het water,om zich daarna ook weer snel om te draaien. De tijd gaat verder in het herfstseizoen waarin we ons begeven ,dus het was  gisteren veelal genieten  van het mooie weer.In de winter zie je geen libellen vanwege de kou .Het was vandaag een toegift ,met ’n aantal libellen bij het water ,op deze zonnige dag  7-11-2019.
Groet Plantster

 

 

    *Met een klik op een van deze foto’s voor eventuele vergroting

4 gedachtes over “Libellenmoment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s