Schaatsen uit het vet

IMG_5061 - kopie
Dikte van schaatsijs vandaag in de Vennen

 

Het was vandaag  9 februari 2018  genieten voor enkele moedige schaatsers. Zij  die het durfden en het wel riskeerden om ’n nat pak te halen in het uiterste geval als zij zouden vallen.Een aantal durfal schaatsers gingen  voorzichtig  met hun ijzers op het genaamde ‘Meeuwen’ ven .Het was goed te zien dat ’t zichtbaar genieten was.Het ijs liet wel een zingend geluid  horen op de deining van hun schaatsen.Dit betekende dat het natuurijs nog niet helemaal betrouwbaar zou zijn.

Enkele schaatsers heb ik dus gezien hoe zij in hun element waren. Als heel leuk om ’t gade te slaan.Zij kunnen aan het thuisfront vertellen dat zij op natuurijs hebben gestaan met een schaatsrondje.Gisteren was er nog iemand door het ijs gezakt …, hij was op dat moment naar huis voor droge kleren toen ik op het ijspret afstevende.Voor degenen die gisteren of vandaag ‘n  nat pak hebben gehaald, waar dan ook …,hopelijk  dat zij niet verkouden worden.

 

Fijne avond!

 

Groet Plantster

Een gedachte over “Schaatsen uit het vet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s