Omarming

 

Tijdens  het uitlaten van de hond  vond ik  ’t ’n indrukwekkend gezicht, hoe deze omgevallen boom was opgevangen.Deze was blijven hangen aan een andere boom  waar hij met een flinke smak tegenaan gevallen was.Er zijn bomen die ongelukkigerwijze ten val zijn gekomen ,als gebroken of krom gebogen …,zonder een omarming  van een andere boom…,waarbij  uiteindelijk noodzakelijkerwijs de zaag  aan te pas gekomen is.

Veel bomen die  sterk leken te zijn en flink stonden te wezen ….,bijna niet te begrijpen dat ook zij het loodje moesten leggen.Het is op veel plekken in het bos rommeliger geworden,waar ik op zijn tijd met de hond wandel .Het zal  ook wel veranderd een tijd nodig hebben om te kunnen herstellen doordat er  ’n aantal bomen uit de grond getild  zijn.Helaas met beworteling als verloren eruit…. dus weer een boom minder.Je kunt het ook van’ n andere kant bekijken dat je  de storm als  ‘n  manier ziet om ‘n  bos te  verjongen.Of  om een ‘natuurlijk’ uit ziende bos te creëren ..,door ’t een en ander niet meer op te ruimen. Het is gewoonweg hoe men  er tegenaan kijkt.

 

Groet Plantster

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s