Westerstorm!

IMG_3156 - kopie
“Het gaat helemaal mis op de weg”

 

Als natuurkracht gaat deze westerstorm tekeer, waar geen mens iets aan kan veranderen.Dat er vrachtwagens op de A50 zijn omgewaaid ,dit kan ik bijna niet bevatten ,het zegt wel wat over deze razende storm …,met ongeveer 100 tot130 km per uur wat ik gehoord heb.Het heeft gezorgd voor omgekantelde vrachtwagens  met of zonder inhoud.Hoe het totaalplaatje zal uitpakken met ook schadeposten, is nog niet geheel duidelijk.Zolang de wind zich niet laat winnen beslist zij ,om verder  te gaan met windstoten. Is het anders dan zal de storm gaan liggen of verder trekken. Met een soort  ‘naweeën’ achtergelaten voor menigeen die schade hebben opgelopen.Het in het geheugen gegrift ,wat deze storm heeft aangericht.

 

IMG_3158 - kopie
Politie adviseert :alleen 112 bij levensgevaar

 

Code rood!

Chaos,ongeval,gewond ,met de dood bekopen,filerijden,omgevallen bomen of takken, menige dakpan,zelfs daken,containers, tuin schutting, boom op auto ,weg versperd ,beangstiging ,overlast, met stormschade wat er nog bijkomt.Vandaag ’n extreme stormachtige dag,de zwaarste storm  sinds jaren ,heel gevaarlijk om erdoor te gaan,toch gaan veel mensen door weer en wind.Als je geluk hebt kom je waar je heen wilt.Voor de mensen die hun afspraken na willen komen met wat voor reden dan ook, is het wel een verantwoordelijkheid om zich er dan toch door te loodsen  ‘zo goed als kwaad’ als het gaat .Ondanks waarschuwingen op radio en tv. Hierbij ook even aan dieren te denken bijvoorbeeld de vogels ,hoe zouden zij dit beleven met de deinende takken,geen tak onbeweeglijk lijkt te zijn.Met de kans op takken die uit de bomen worden gezwiept ,Hebben zij ergens een veilig onderkomen gevonden? Het is een vraagje die me binnen schoot terwijl ik door het raam naar buiten keek.

Zojuist was hier in de buurt een opstopping,auto’s bleven aan en af rijden en weer  terug waar ze vandaan kwamen, ik vermoed dat er een boom dwars over de weg lag.Deze westerstorm zou tot ’n uur of twee vanmiddag  kunnen aanhouden.Dus even je ook gedeisd houden…, totdat de storm zich minder turbulent gedraagt.

IMG_3159 - kopie
Storm: minder treinen en vluchten

 

 

 

Groet Plantster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s