Wit en guur

IMG_6259 - kopie.JPG
Bomen wit

Er lag gisteren op maandag 11 december 2017 buiten een grote  witte lappendeken. Deze dag werd met code rood betiteld,het was guur winterweer met ’n behoorlijke wind.Die wind maakte het juist onaangenamer , vooral de open vlakte waar ik mijn hond uitliet .Het voelde wel speciaal om buiten te lopen met verse sneeuw  die onder mijn schoenen kraakte.Het kraken  van de verse sneeuw had op zich wel iets vond ik.Tijdens het lopen met de hond  had ik beschutting  tegen die gure wind…, mij verschuilend erachter, ja hoor weer mijn paraplu.Gelukkig  kon ik deze paraplu in toom houden en deze keer niet omgedraaid, hetgeen weleens gebeurd.Waar veel bomen stonden viel het mij op dat het daar met minder wind aangenamer was,  voor ‘t  gevoel.Heel even minder koude lucht was wel fijn. Thuisgekomen , op een moment ging mijn  hond al rollend op zijn rug en zelfs schuivend in de sneeuw, waaronder  ’t gras in winterrust.Ik zag aan de hond dat hij genoot,dan ik ook!

Binnengekomen liet ik mij naderhand de warme koffie goed smaken met chocolade kerstkransjes.Mm.Erbij te zeggen ze waren door mij goedgekeurd.De naam kerstkransjes deed voor de helft even denken aan een theekransje…,haha,dat klonk gezellig in mijn oren.Een theekransje met een goede vriendin  ook binnenkort te hebben ,dit doen we  om de zoveel tijd als  een onder onsje…, het is iets moois om vriendschap te onderhouden, echt aan te bevelen aldus ondergetekende.

“Moge jou  ’t goed gaan in dit  winterse  getij …, met ook ‘n  groet van mij!”
Hopelijk niet al  te veel hinder en last, geniet van deze dag  mijn beste gast.
Met  het  voorjaar in vooruitzicht, is dat geen leuk bericht?

 

Groet Plantster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s