Zondags praatje

https://imgfast.net/users/1311/27/90/45/smiles/3426907851.gifHet is op dit moment een druilige zondag en ’t nodigt niet uit om nu naar buiten te gaan , ik laat mezelf straks wel uit  haha>om met de hond mee te gaan als het weer wat vriendelijker lijkt .In deze afgelopen week  was het voor deze tijd redelijk mooi weer.De oktobermaand doet in elk geval goed zijn best en kan ik het mij bijna niet voorstellen met volgende weekend al de wintertijd eraan staat te komen.Deze periode wordt zo genoemd zodra de klok met een uur terug is gezet.Het wordt geleidelijk aan menens met nu nog tussendoor mooie dagen . Deze veranderen in  de herfst  waar in ook mooie dagen tussen zitten.Met ’n andere beleving eraan door de veranderingen ,temperatuur en ’n ander weerbeeld. De rest van de bladeren die nog aan bomen hangen  maar die zich nog laten vallen.Met wind , regen  alsook frisser weer ,daarbij de bewolking en met een magere zon  waardoor afwisselende herfstdagen. Van de zomer naar de herfst is  voor veel mensen wennen. Wat je om je heen hoort, in deze tijd veel mensen het moeilijk hebben als de blaadjes vallen en het vroeg donker is.Het betekent omschakelen en de zomer loslaten om de herfst welkom te heten. Alles  om je heen geeft betekenis  eraan  en door de seizoenen heen ,het hoort allemaal bij het leven.Na een bepaalde seizoen weer een andere kijk op het volgende seizoen.Het is hetgeen wat  je mag  ontdekken iets ouder en wijzer .Daarbij  er  mensen zijn die zich  het laten welgevallen en van deze tijd  specifiek houden.De een houdt van de zomer en de ander van de winter,zo ook de lente en de herfst.Iedere seizoen heeft zijn eigen charme en inbreng ,zoals ook de mens een charme heeft met een eigen inbreng .Je probeert er iets van te maken,met mij zijn er veel mensen die de zomer  snel voorbij zagen gaan

IMG_3546 - kopie
‘Het licht weergeeft zijn moment  als moment met hoe het licht  erop valt’

 

Hoe telkens met veranderlijke luchten ,wat valt je op ,vandaar uit is dan hoe de foto wordt .Hoe het licht erop valt met of zonder zon,de schaduw  die zich laat zien  als sfeervol,mysterieus  of  als vriendelijk , zoals de natuur wordt ervaren waarvan wel te smullen.Zo besef je elke dag  met het beleven waarop je even wordt gewezen.Het heeft allerlei gezichten en daarom de natuur  niet gauw zal vervelen, om tot bepaalde inzichten te mogen komen.Gisteren heb ik nog een prachtig formaat buizerd gezien met zijn vleugels totaal  uiteengeslagen, ook een reiger die alert aan de water kant stond, ’n Vlaamse gaai op de grond tussen het gras ,met waar ik liep kreeg  hij me helaas in de gaten en vloog toen  weg naar  aan andere kant van ’t water in de boom.
De spechten zijn de laatste tijd meer actief ,Nu  ik hun geluiden die ze maken  onderschep hoe ze ’t kenmerkend naar buiten  brengen ,zo herken ik hun geklop bij de boomtakken.Met ook die specht van gisteren die liet zich horen  en ’n fractie gezien te hebben zoals  hij in de boom met zijn snavel tekeer ging .Om er naar te luisteren, te kijken en nog belangrijker ’t zoeken en vinden  uit welke boom zijn inmiddels bekend geluid komt.En als je hem ziet zitten ,typisch  komen er dan net op dát moment luidruchtige mensen  voorbij , het zo druk met praten hebben en  die specht niet opgemerkt  .., deze dan wegvliegt.Even later dook desbetreffende specht ergens anders  weer  op, helaas uit het gezichtsveld, te hoog ..,bijna  in de kruin van een boom met  nog enkele bladeren.Het zijn allemaal momenten en als  je ze bij elkaar voegt, dan zie je ook het een en ander, al met het uitlaten  van de hond  ,zoals je de natuur op jouw moment beleefd .Van alles wat  je onderweg  opvalt maar hier niet allemaal op de blog ter sprake kan komen >Het uitlaten van mijn  hond in combinatie de natuur is  o zo mooi,het mogen constateren …, het veel oplevert  waarvan ik leer, beleef en genieten mag.

 

ik beleef,natuur mij iets meegeeft
In het leven waar ik mij mag begeven
het een bepaalde vorm zal weergeven
wat ik krijg  ik ook zal teruggeven
het is voor ieder ’n wonderlijk gegeven
hoe je  iets mag zien,voelen en beleven
wat mij is gegeven …, het mogen beleven
het is  zoals de natuur leeft …, ook ik leef
ik geef om de natuur wat mij is gegeven

 

       Groet Plantster

 

 

IMG_3025 - kopie
Beleven

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s