Elke dag anders

Gerelateerde afbeelding

Niet elke dag is het zelfde en soms krijg je iets dergelijks voor je kiezen.Als het jou net iets te veel wordt dat de de laatste druppel van de emmer doet overlopen, of als je het gevoel krijgt  dat er niet voldoende naar je geluisterd wordt als je ergens tegen aan bokst. Gevoelsmatig …, die dag met het idee dat het eigenlijk  niet zo hoort, je wordt niet gehoord alsof je er niet bijhoort.Het ligt eraan hoe jij iets dergelijks op die dag verhapstukt, als je ergens door geraakt bent en op jouw manier het verwerken ,met ook ’n huilbui.Ik merk dat het een wat zwaarder onderwerp  aan het worden is, vanuit ’n invalshoek als medemens .Terwijl de zon buiten ook voor jou schijnt, lost het van binnen iets op .. het verlicht je min of meer ,opluchtend adem te halen en beseffen.

Als iemand  aan jou zijn of haar verhaal  kwijt wil en degene opeens  opmerkt dat  de zon schijnt .Hoe mooi is jouw dag als jij iemand helpt met al  een luisterend oor.Het is bijna  met de pen niet te beschrijven…, noem het donkere lucht die de lucht doet opklaren.

Niet  dat je de weg kwijt raakt maar je de gelegenheid waar neemt om je te vermannen. Het hoge woord is er uit en het lucht op, zoals de lucht af en toe opklaart. Het is niet altijd even gemakkelijk, waar het over gaat en als het pijn doet  met welke reden  dan ook ,met verlies of verdriet.Het ligt aan de gezondheid hetgeen voor de mens in zijn algemeenheid impact kan hebben,wat goed te begrijpen is.Soms kan je de hele wereld aan en een andere dag twijfel je als je je dag niet hebt .Met gelatenheid  iets over je heen laten komen is het eerst wat er in je opkomt ,van daar uit  een geschikte oplossing te zoeken.Het ligt eraan waar het om gaat ,hoe je in het leven staat ….,als je iets moet verwerken en accepteren. Een weg inslaan met hulp van buitenaf bij moeilijkheden.Het humeur kan omslaan,afleiding zoeken ,’n opkikker ’n oppepper , de natuur, praten /uiten, dierbare mensen om je heen. “Uit onverwachte hoek hulp krijgen is het aller allermooiste geschenk ,heel bijzonder “Je leert mensen kennen die het met je menen.Al  zijn ze  op een hand te tellen…, dat maakt het niet minder …,je bent er gezegend mee.Die in tijd van nood er voor je zijn maar ook als  het goed met je gaat en zij er voor je zijn. Je kan beter mensen helpen dan geholpen worden zegt men wel eens. Er voor elkaar te zijn en weten dat je op elkaar  kunt bouwen in voor en tegenspoed met gevoelskwesties .Niet elke dag is het zelfde wat het leven voor jou in petto heeft ,het is contant in  beweging  .Geniet van de kleine dingen die voor  jou klaar liggen of  voor je bereikbaar zijn én waar je je best voor doet. Wees  trots op je zelf met wat je bereikt hebt en voor je zelf weet jij het waarom en  het daarom ,met jouw invulling van je dag wie jij bent …,je bent niet minder dan de ander.Zo nu weer aan de orde van deze dag  ,erbij te zeggen maak er een mooie en luchtige dag van!

 

Afbeeldingsresultaat voor zonnig weekend krabbel

 

Groet Plantster

Een gedachte over “Elke dag anders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s