Herfstmoment

 

Wat ik van de week op een mooie middag zag,die middag voelde op ’n gegeven moment wel bijzonder .Het verkleurde blad voor mijn neus  betekende dat de herfst  nu echt zijn intrede deed.De paddenstoelen rijzen uit de grond met de een nog mooier  dan de ander waarvoor ik stil stond.Het neusje van de zalm  echter…,  op  de terugweg zag ik ondanks de herfst, dat er een kalfje geboren was ,dat niet seizoensgebonden is .De koe stond bij haar jong want zij was  net moeder geworden.Het viel mij op want ze stond opmerkelijk rond te kijken  in de wei ,dat ik niet anders kon dan mijn auto aan de kant te parkeren .Ze keek mij ook aan alsof  ze me iets wilde zeggen:” kijk eens ik ben moeder geworden” haha. De andere kudde koeien liepen een eind verder van haar alsof er niets aan de hand was  en zij stond zo moederziel alleen.Ik heb al eens eerder in een andere wei gezien ,dat er een koe ook met een kalf in de wei stond …,maar niet zo …,dat de koe zó alleen stond .De boer is er niet meteen ter plekke bij en laat het aan moeder natuur over terwijl die koeien buiten in die wei lopen.Het kalf is heel waarschijnlijk later door die boer opgehaald en mag niet bij moeder blijven want ze worden onderling  meestal gescheiden ,dus er maar niet te lang bij stil te staan.Ik kan het wel begrijpen  als je ziet hoe ze keek naar haar kalf dan gaat er ’n gevoel spreken… een  moeder koe met haar kalf.Bijzonder fragment als je nietsvermoedend op huis aan gaat…, juist dat zijn mooie momenten…, ook voor die boer haha.

 

Groet Plantster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s