Rivierkreeftje

” Zo rood als een kreeft “. Misschien zijn de foto’s van de rivierkreeftjes beangstigd om  te zien ,maar tijdens het uitlaten van de hond kwam ik ze tegen. Volgens mij is deze niet gewond …,zoals  die andere kreeft  op de onderste foto .

 Met ’t verstand ff op nul gezet en mooi weer …., al wandelend  met mijn hond.En zag ik opeens wat bewegen tussen het gras… het bleek bovenstaande (rivier) kreeftje te zijn, die al doende was om zich  heel moeizaam ,maar strijdlustig te verplaatsen …,richting het water.Toen ik even anders ging staan, leek het of hij ook meedraaide .Hij liet zijn grote klauw ofwel schaar wel zien aan mij ,alsof hij zich  daarmee wilde verdedigen.Hij hoefde voor mij geheel niet te vrezen… ik meer voor hem dan hij voor mij .Het mooie ervan ….,eigenlijk ben ik door mijn hond  erop geattendeerd  door deze wandeling. Want nu kreeg ik  dit kreeftje in  ’t vizier…,’n  bijzondere gewaarwording  om zoiets daar tegen te komen.Hoe die kreeftjes daar terecht zijn gekomen is een goede vraag ,vermoedelijk zijn ze  uitgezet.

IMG_8700 - kopie
“Zo rood als een kreeft” Bij deze leek erop dat hij maar een grote schaar (klauw) had.Wat er mee gebeurt is…, is mij een raadsel .Ik vond het wel zielig hoe hij op ‘n  heel moeizame manier  ’t water bereikte  …,  daarin  is het wel veiliger…  dan tussen de  grassprieten..

Groet Plantster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s