Prikneus

Prikneus met vlieg  .  “Twee vliegen in een klap”

 

De purper roze prikneus kan voor een mooi kleurcontrast in je tuin zorgen. Er is ook een witte variant .Als je de uitgebloeide bloemstengels in je tuin laat staan ,dan zal het zaad wat zich in de zaaddoosjes  bevindt  uit  kunnen zaaien waardoor je elk jaar de plant terug krijgt.Als er te veel uitgezaaid wordt dan zijn ze gemakkelijk uit de grond te plukken.De prikneus heeft grijs behaarde bladeren en wijdvertakte bloemstengels en ze  staan liever niet te nat .Het is een opgaande vaste plant die het dus beter doet in droge grond.Mocht je er iets meer van willen weten dan kun je op internet de betreffende informatie vinden.De bloemen van prikneus kunnen worden gegeten en geven  ’n prachtig kleur aan een salade,heb ik van horen zeggen.

Groet Plantster

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s