Spreeuw

Een kolonie spreeuwen in de top van de berkenboom,waarvan ’n gedeelte hier zichtbaar

Afgelopen woensdag was het in de avond heel mooi weer, om nog even ‘n  rondje  te gaan fietsen.Er kwam iemand anders op ’n fietspad  mij voorbij en had de vaart erin .Ik hoorde in de top van een berkenboom aan de rechterkant  van het pad opeens  ’n hels  kabaal.Die spreeuwen  werden  toen even op de proef gesteld  want hun rust werd verstoord …,..,er bleven enkele “dappere” spreeuwen in die berkenboom achter .De rest vloog weg met behoorlijke snelheid  richting ’n dicht begroeide boom, niet zo ver van de berkenboom.Maar al gauw  bleek dat zij weer waren verenigd als  één grote kolonie,juist weer bij de berkenboom.Heel mooi het even gade te slaan …, ik stond erbij en keek er naar.

Hier zitten  de spreeuwen nog  vrij rustig en nietsvermoedend hoog in de top van de boom.

 

Groet Plantster

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s