Wie weet benaming?

DSC07756 - kopie
Wie kent deze plant met naam met langdurende gele bloemetjes?

 

IMG_4470
Het betreffende plantje heeft min of meer  wat behaarde blaadjes , die de vorm  lijken te hebben van de Crassula >Of het daarvan  familie is …, is mij helaas niet bekend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het betreffende plantje heeft min of meer  wat behaarde blaadjes die een vorm hebben van de Crassula tenminste ‘t  doet mij daaraan denken.Het plantje krijgt gele bloemetjes ,zie hier boven.Het stekken kan gebeuren door enkele stengeltje in potgrond te steken ,vochtig houden en hopen dat deze aanslaat.De bladeren hebben  ’n bepaalde geur,die ik minder adoreer, vooral als je aan de bladeren komt.Buiten op het terras op een beschutte plek en in de winter  op ’n vorstvrije plek . Het plantje kan men ook wel binnenshuis houden,door deze eerst  te stekken en als  plantje de kans  geven om  te groeien om daarna te bloeien met mooie gele bloemetjes,De naam is mij helaas niet duidelijk.Of het een Sedum is weet ik niet een twee drie te zeggen.Daarom heb ik bovenstaande foto met het blad alsnog erbij geplaatst.Misschien het nu wat duidelijker is…, met welk plantje we te doen hebben.Mocht jij een idee hebben,ik hoor het graag…wat de een niet weet dat weet de ander nietwaar….

 

Groet Plantster

3 gedachtes over “Wie weet benaming?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s