Vreemds

img_2880

Een vreemde gewaarwording, een tijdje terug .Ik liep met mijn hond en zag dus iets vreemds staan.Met in het achterhoofd  voorzichtig te blijven met poolshoogte te nemen. .Het moet tegenwoordig  niet gekker worden wat je in de natuur kunt tegenkomen en wie zet zoiets nu in de natuur ,wat zou er in zitten,is er ontploffingsgevaar ,wie zal ik opbellen zo kwamen er een moment  enkele gedachten in me op . Wist ik veel dat het een  bepaald spel zou zijn Ergens  met ‘n  goed gevoel dat ik er  naar keek ,maar  ik durfde het niet te openen,stel je eens voor. Ik vond ’t wel apart dat er  zoiets  daar stond, ook  ’n vreemde plek, dát wekte mijn nieuwsgierigheid

img_7327
Blauw koffertje

Er kwamen mensen voorbij die ik kende .Zij kwamen  ook  kijken en volgens hun zou het ongevaarlijk zijn.Met  daarin bepaalde spelregels met ’n notitieblok. Het was de bedoeling ervan  wat ik er uit begreep >Als je dat  ijzeren koffertje gevonden hebt en  je er  iets  wilt halen ,je er ook  weer iets  anders terug in te leggen als een spel met ’t opspeuren  ervan. Of dit ook via je mobiel te vinden  zou zijn tja. In elk geval zal het zal de bedoeling zijn geweest dat het gevonden zou worden. Het was een gewone middag  en dit koffertje  als ongevaarlijk   bij nader inzien er ook op stond ,maar eerst van een afstand  te beredeneren , overeen gekomen en  er achter gekomen   🙂
“Je leert elke dag”

Groet Plantster

  • Van internet geplukt > Geo caching is een soort schat zoeken. Iemand verstopt iets en anderen gaan ernaar zoeken. De schat wordt in een doos gedaan en heel goed verstopt. Onder een boomwortel of in een spleet of… Alles is mogelijk. Om de schat door iemand te laten vinden, moet je noteren waar je hem hebt verstopt.
    Een gps-ontvanger  werkt net zoals een navigatie-apparaat in een auto.
    Hij ontvangt satellietsignalen uit de ruimte en berekent zo de precieze lengte- en breedtegraad. Dat noemen we de ‘coördinaten’. Nu moet je aflezen waar de schat precies ligt en de precieze locatie op internet zetten. Andere geocaches lezen die gegevens, zetten ze in hun eigen gps en gaan op zoek naar de verstop plaats.
    “Prima”, maar hou wel je ogen goed open. De gegevens kloppen niet helemaal precies. “Hallo, daar”..Zie je wel? Het werkt, dan ruil je jouw aandenken voor een ander aandenken dat in de doos zit. En om te bewijzen dat je daar bent geweest, schrijf je je naam op in het logboek. Dat is alles!
  • Mensen verstoppen dus caches op bepaalde plekken ergens in het veld en geven via internet de coördinaten van de schat door.Met de coördinaten en het Gps-apparaat kun je dus de schat proberen te zoeken.Dus niet meer je neus achterna  maar achter de Gps ontvanger aan
  • De locatie is zo dan te vinden maar de cache is natuurlijk verstopt. De vinder van de cache schrijft iets in het logboek ,neemt iets uit de cache en laat daarvoor in de plaats iets achter. Zo blijft de cache interessant voor andere zoekers. Alleen al in Nederland liggen her en der honderden ‘schatten’ verborgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s