Ze zijn er weer!

IMG_2124 - kopie
Ze zijn er weer…,  kikkers vlinders ,slakken en libellen. De kikkers hebben mij al een paar keer ’n kikkerconcert gegeven. Je hoort ze goed maar je ziet ze niet altijd. Soms zie je hun glinsterende oogjes boven het water uitkomen>het is geluk hebben als je ’n kikker ergens in een vijver  ziet zoals op foto.Je zag aan deze dat hij of zij zonnewarmte prefereert.., wel ’n mooi gezicht om ze zo te zien vind ik.

 

IMG_1759 - kopie
Blauwe vinder.De dagvlinder is te  herkennen aan de voelsprieten , ook wel ‘n  antenne genoemd , als daaraan een  ‘knopje’ zit dan is het heel waarschijnlijk een dagvlinder.Is de antenne  draadvormig of geveerd dan is het een nachtvlinder.

 

IMG_0401
Er zijn diverse soorten slakken  waarvan deze er een van is .., met ’n kleintje aan een boom.De slakken die zich een weg banen en zich  geleidelijk aan steeds meer laten zien.Door hun veel vraat aan de bladeren van bijv  de welbekende tuinplant de  Hosta…, worden de slakken  tegen die tijd  als het blad er mooi bij staat ,argwanend in de gaten gehouden door menige Hosta liefhebber.Niet ieder is blij met een slak…

 

IMG_3605 - kopie
Eerste! libelle van dit jaar…, die ik opmerkte bij de Vennen. Gewoon tijdens het uitlaten van mijn hond…, dan is zoiets toch wel mooi om te zien als je erbij stil staat.Ze horen erbij in de natuur…

 

Groet Plantster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s