Zwart en wit

IMG_8369 - kopie - kopie
Zwarte aalscholver zat zich op te poetsen , geheel aan de overkant van het stadspark water waar mijn aandacht naar uitging,terwijl ik met mijn hond  wandelde.

 

IMG_8380 - kopie
Witte reiger met heldere blik, waar zou hij  naar kijken …,wat zou hij zien?
IMG_8379 - kopie
Geconcentreerd en verscholen met  met zijn blik op oneindig
IMG_8417 - kopie
Naderhand zag ik ergens anders iets wits in de verte  op een tak,of het om de zelfde  reiger ging ,was mij niet duidelijk…, dat mocht niet de pret drukken.Het leek erop of  bij deze de ‘haren’  wat los hingen.

 

Zwarte aalscholver en witte reiger opgemerkt.Denk niet zwart wit ,maar in de kleur van het hart als je een witte reiger of een zwarte aalscholver ziet.Het zijn allebei watervogels die  zich bij het water ophouden of welbevinden …, in het geval als er daar wat te halen is om te overleven.Fascinerend zijn  de vleugels van beiden ,die ik in omvang heb zien uitstrekken ,mooi om te zien  op gepaste afstand.

 

Groet Plantster

7 gedachtes over “Zwart en wit

 1. Mooie tekst, prachtige zilverreiger maar aan de aalscholver twijfel ik.Z’nkn kop is te dik en de snavel lijkt niet op de snavel van een aalscholver,Ook mis ik de lange hals en het kleurpatroon in zijn verenkleed..het lijkt meer een vogel uit de kraaienfamilie of kauw.Hij zit natuurlijk heel in elkaar gedoken en poten zijn niet goed te zien zodat het niet helemaal uit te sluiten is of het een aalschover is

  Geliked door 1 persoon

 2. Dank je!!
  Ik wist geen andere naam ervoor , ’t leek in de eerste instantie op een aalscholver.Ik hoop dat ik over ’n tijdje weer ’n herkansing mag krijgen om ’n soortgelijke te fotograferen om ze eens te vergelijken,

  Fijne avond!

  Groet Plantster

  Like

 3. Prachtige foto’s en tekst Plantster!!!, ik heb de aalscholver ook gekiekt die dag en het was er echt 1. Prachtige vogels met hun groene ogen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s