Klok verzetten

Ik hoorde van iemand…., dat dit weekend alle klokken verzet moeten worden voor de wintertijd.Omdat ik op tijd klaar wilde zijn, ben ik vandaag maar begonnen….Dus heb ik de slaapkamerklok naar de woonkamer verplaatst.Vervolgens kwam de klok van de woonkamer in de badkamer te hangen.Een stuk lastiger was de klok van de magnetron.Wat een werk zeg,om dat apparaat naar de slaapkamer te dragen!Bovendien vind ik het erg irritant,dat ik nu maandenlang met eten door het huis moet slepen.Waar ik erg  over inzit is het klokje op mijn mobieltje.Zo’n ding verplaats je toch bijna dagelijks?Dus wat moet ik daar mee doen?En hoe zit het met de klok in de auto?Moet ik de auto zaterdagavond verplaatsen,of kan dat ook zondagochtend?Ik wilde jullie even inseinen,zodat je op tijd kunt beginnen.Het kostte me nogal  wat moeite om alle klokken binnen een uur te verzetten.Het was toch een uur?In ieder geval ben ik totaal uitgeput en het lijkt me zo nutteloos!Over een paar maanden moeten ze immers allemaal weer teruggezet worden?Nou ja, veel sterkte allemaal!

 

 

Een handig ezelsbruggetje om te onthouden wanneer de klok vooruit gezet moet worden: In het Voorjaar de klok Vooruit zetten (Zomertijd 2018). Dat betekent automatisch dat de klok in het najaar een uur terug gezet moet worden (Wintertijd 2017). Een uur minder = dus één uur minder slapen!

 

Groet Plantster

 

Een gedachte over “Klok verzetten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s