Hondenzakjes

 

Dichtgeknoopt langs wandelpad

Waar heb ik ’t hier over? Allerlei hondenzakjes grotere en kleiner van formaat, die zie je steeds meer nagelaten of wel slingeren,als je met de hond wilt wandelen.Wat ik niet goed begrijp dat men de zakjes achter zich op de grond gooit,dat niet de juiste manier is van opruimen. De uitwerpselen van de honden zitten er in ,eigenlijk heeft het voor een aantal zakjes zo geen zin.Voor de mensen die er wandelen is het geen  mooie vertoning door die nalatigheid.Wat je mee brengt en als je verantwoording hebt voor je gedrag ,laat het dan niet achter zo op de manier dat het niet kan verteren.Zonder een zakje met een flinke regenbui  zou het wel sneller een natuurlijk vergankelijkheid krijgen ,natuurlijk niet op het wandelpad,Maar daar te ruimen /is meenemen in een hondenzakje.., een kleine moeite. Het is dan ook niet dé oplossing dat men een zakje op een picknicktafel laat liggen,’t is dan toch ook niet om er vrolijker van te worden als je daar wilt zitten. Men denkt niet verder na dan de neus lang is…, daar begint ’t steeds meer op te lijken.Er zijn  hondenzakjes die zich uiteindelijk oplossen ofwel  biologisch afbreekbaar zijn. Je kunt  met de hond uit laten verwachten dat hij als hond poept ,om het in gewone term te beschrijven.Deponeren in het speciale wat kleiner model afvalemmer zou misschien niet mis staan.Eigenlijk is het te gek van woorden,waar je een afvalemmer ziet daarin ook huisraad wordt gedaan,daar is dus die afvalemmer niet voor,maar juist die handzame dingen die dan niet hoeven te slingeren,zoals je nu de hondenzakjes  in de  berm ziet liggen.Men heeft weinig respect voor de natuur ,waarom dan toch nog in de natuur te vertoeven als je niet verder nadenkt en er steeds  meer afval links of rechts wordt nagelaten.In de berm wordt het een en ander afval gegooid ,het zal toch niet uit zich zelf ten gronde vallen. Het hoge woord is er uit haha.

 

Welterusten en voor morgen weer gezond op  🙂

Even van hondenzakje tot  matras… ook ’n matras lag  in de berm,alsof deze (moedwillig?)van de wagen was gevallen…,het  heeft daar geruime tijd  in weer en wind gelegen waar ik aan voorbij kwam,is nu ondertussen opgeruimd.

Het is geen smakelijk gezicht als je aan de picknicktafel wilt zitten.Vergeten?
Langs een wandelpad  aan de boom

Door de roze kleur viel dit hondenzakje een dezer dag mij op waar ik met de hond wandelde,  mocht dit soort hondenzakjes  biologisch afbreekbaar zijn, dan is het een ander verhaal.,maar dan toch hé…heb het nu maar niet over paarden uitwerpselen die je op het wandelpad tegen komt, waar ook de kleine kinderen met hun ouders lopen.Fijne dag, ondanks de regen die er nu  even uitvalt.

Groet Plantster

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s