Hondenzakjes

 

Het is geen smakelijk gezicht…, als je aan de picknicktafel wilt zitten.Vergeten?Het is ook niet dé oplossing dat men een hondenzakje op een picknicktafel laat liggen zoals bovenste foto laat zien

 

 

 

Waar heb ik ’t over? Allerlei honden zakjes klein tot groot formaat  die zie je steeds meer nagelaten of wel slingeren,als je met de hond wilt wandelen.Wat ik  eigenlijk niet  zo goed begrijp  waar en op welk  manier  men  de zakjes weggooit,dat niet de juiste plek/ manier is van opruimen.Voor de mensen die er  wandelen is het geen vertoning door die  nalatigheid.Wat je mee brengt en met respect verantwoordelijk te zijn  voor je gedrag ,laat het dan niet achter zo op de manier dat het niet kan verteren.Zonder een zakje met een flinke regenbui  zou het wel sneller een natuurlijk vergankelijkheid krijgen ,natuurlijk niet óp het wandelpad,Dan liever wat verder de struiken in waar je minder kans hebt dat je erin stapt.Of op te ruimen / meenemen in een hondenzakje.., een kleine moeite.Er zijn  honden zakjes die zich uiteindelijk oplossen ofwel  biologisch afbreekbaar zijn.Af en toe duikt er een bericht op dat het niet geheel afbreekbaar zou zijn , maar in dit blogbericht me nu niet erin te verdiepen.

 

Je kunt met de hond wandelend wel verwachten dat hij of zij  als hond poept ,om het in  deze term te beschrijven.Deponeren in het speciale wat kleiner model afvalemmer zou misschien niet mis staan.Eigenlijk is het te gek van woorden,waar je een afvalemmer ziet daarin ook huisraad wordt gedaan.Daar is dus die afvalemmer niet voor,maar juist handzaam afval die dan  er niet hoeven te slingeren bijv. honden zakjes / blikjes  dus klein afval. Met voor een ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid  zou   het misschien kunnen  lukken ,als er dan  deponeer/afvalbakken zouden staan.Met ook geregeld controle erop te houden …,op goed gebruik <Misschien  ‘n  afvalbak met  gleuf waar geen groot afval in past .. zou dit mogelijk zijn???

Ik heb het nu maar niet over paarden uitwerpselen ,die je op het wandelpad ook tegen kunt komen, waar ook  kleine kinderen met hun ouders lopen.

 

Groet Plantster

 

 

 

 

Langs wandelpad  aan de boom

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s