Donker en licht

Een avond staat in de startblokken en de zon zich nog onderscheidt voor haar naderende afscheid .’n Donkere wolkenlucht die haar wil overschaduwen ofwel onderstoppen.Donkere wolk  en het zonnelicht … de avondzon met nog enkele  zonnestralen  in ogenschouw

Wolken drijven af en aan ,maar ook de zon d’r mannetje weet te staan
Het zal weer voorbij gaan zei de wolk.Het licht zal weer schijnen zei de zon

Vandaag op 25 april  is er  telkens  iets anders te zien aan de hemellucht.De strakke blauwe lucht die zich afwisselt met dreigende donkere wolken ,waaruit ook  ’n spat is gevallen.Hoe gauw die wolken af en aan drijven ,het is wel apart om dit af en toe gade te slaan .Op dit moment valt er  opeens hagel.Hoe vreemd,want net stond ik buiten en zag ik de zon die even van zich liet spreken.

Het is echt Hollands weer,fris en niet dat je zegt ik ga naar buiten om  op  ’t terras zitten.Komende donderdag is het koning dag. Het  weer belooft  voor dan al niet beter te worden,ze hadden het ook wel op 30 april kunnen laten staan.Ze hebben op die dag  meer kans op mooier weer.

We wachten rustig af  en laten ons gewoon verrassen zoals nu vandaag, met de zon en  heel even die hagelslag .Deze hagel is  niet zo geschikt  voor op de boterham.Dit even erbij willen vermelden >ik kon ’t niet laten.
Nu ik hier dit ‘klets’ probeer af te ronden , doet de zon weer haar best om zich te laten zien.Het lijkt wel of ze boven aan het wedijveren zijn, het heeft wel wat.
April doet wat hij wil nietwaar,vooral vandaag,typische april grillen met deze koudere lucht, nauwelijks 10 graden als temperatuur.Het koelt in de avond ook weer af  , je kan nog wat vrieskou verwachten.We moeten er voorlopig  rekening mee houden wat dit betreft….

Laat het weer maar komen  en al wat er  vandaag nog komt ,wat er uit is dat is er uit. Ik kijk er niet gek van op hoe het weer zich van alle kanten laat zien,regen ,vorst aan de grond …,dit in de gaten te houden tot ongeveer ijsheiligen in half mei…. ik zag hier dat de hortensia’s  helaas  geleden hebben

 

Ook  af en toe  is er een  bewonderenswaardig strakke blauwe lucht te zien ,met hier nu  een vliegtuig die witte condenssporen , die ook wel vliegtuigstrepen  worden genoemd

De hagel, zelfs kans op  ’n onweersbui en natte sneeuw,daarbij de regen…,  met ook gelukkig opklaringen met de zon! Al wat er zich aan onze deur voorbij komt,het maar te nemen zoals het komt,het is moeder natuur ,ook  dit weer type als wel fris en guur Donkere wolken die de overhand willen nemen,maar de zon laat zich niet ondersneeuwen …., achter de wolken blijft de zon tussendoor schijnen.Daar vanuit te gaan….

Ik wens je een mooie dag buiten én binnen!

 

Groet Plantster

3 gedachtes over “Donker en licht

  1. Leuk om je blog te lezen. We troffen elkaar (of eigenlijk troffen onze honden elkaar) vanmiddag na een enorme hagelbui. Leuk om onze liefde voor de natuur te delen en om onze honden samen te laten spelen!
    Succes met je blog en wellicht tot een volgend ‘speelkwartier’ 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s