Bosgeschiedenis

Speuren naar Bosgeschiedenis
IMG_8843 - kopie
ijskelder als vleermuis verblijf

 

Vleermuizenpopulatie Sint-Jansberg
  • De ijskelder als vleermuis verblijf.Natuurmonumenten kon het landgoed in 1969 aankopen.
  • In de heuvel ligt een ijskelder die destijds in de zomer werd gebruikt om groenten,fruit en vleeswaren te koelen met behulp van ijsblokken.Natuurmonumenten heeft deze ijskelder  hersteld en omgevormd tot vleermuisverblijf.Het is een geliefde plek voor de franjestaart en de gewone grootoorvleermuis ,om er hun winterslaap te houden
  • De ijskelder raakte in de wereldoorlog beschadigd,van het landhuis en parkbos bleef  na 1945 niet veel over>Vleermuizen brengt in de ijskelder nu hun jonge groot.Als er in het najaar geen insecten meer zijn gaan ze in winterslaap.Hun hartslag gaat flink omlaag zodat ze op hun vetreserves en  zonder voedsel  overleven .De ijskelder biedt de vleermuizen  een ideaal klimaat om te overwinteren.Er heerst een hoge luchtvochtigheid en de temperatuur is er altijd iets boven nul.De vleermuizen houden van rust en de ijskelder is niet toegankelijk.

Groet Plantster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s