Open of gesloten

IMG_7880 - kopie
Nog groen en onrijp

Als het lente zich manifesteert zie je plotseling overal paardenbloemen.Als ze zijn geopend dan heb je grote kans dat het je niet ontgaat,want met hun gele kleur zijn ze opvallend aanwezig in bermen ,weilanden ,maar ook kunnen ze voorkomen in de tuin tot zelfs in het gazon. Als je ze van dichtbij bekijkt heeft een paardenbloem toch ook wel iets moois ,al komen ze soms niet op de plek waar jij ze zou willen .De paardenbloemen  komen daar tevoorschijn waar de zaadpluisjes zich laten vallen .

IMG_7854 - kopie
Open of gesloten zijn

Het witte melksap van de stengel  kan je gebruiken om wratten mee aan te stippen; zo verwijder je wratten met een natuurmiddel>  Met paardenbloem/blad .Je hebt vast in de zomer wel eens een pluizige paardenbloem weggeblazen. Je blaast dan allemaal kleine bloempjes weg. Aan die pluisjes zitten de vruchtjes, waar weer nieuwe paardenbloemen uit kunnen groeien.

 

Groet Plantster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s