Spirea

Spirea struik

In het voorjaar, wanneer heel lieflijk de knoppen verschijnen,. . .

Het betekent voor mij lente en geniet volop van dit seizoen van de  frisgroene blaadjes en knoppen.En het nodigt mij uit,om meer naar buiten te gaan. En deze vriendelijk ogende bloemetjes elke dag meer ontluiken. De bloeitijd verschilt wel tussen spirea soorten. Als voorjaarsbloeier ongeveer april /mei met voorkeur halfschaduw of  op ’n zonnige plekje te staan

En om het zo eens te zeggen ’n lust voor het oog… want die bloemetjes stelen de show. Als je die wilt terugsnoeien, dan kan je dit het beste doen na de bloei en oudere takken ongeveer ’n kwart terugsnoeien.Het is als ware ’n verjongingskuur voor de Spirea, om die struik een jongere outlook te geven.

Groet Plantster.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s