Slakkengangetje

Een slak die komt er waar hij naar toe gaat, dat is zeker.
Het zegt wat over zijn uithouding en doorzettingsvermogen.
Zo is het bij de mens ’t anders gesteld ,in de tegenwoordige tijd met gejaagd en gestrest in het leven staan, om in de maatschappij te kunnen voldoen.
Om er bij te willen horen en rond te komen.Ik denk hierbij opeens ook even aan de jeugd hoe moeilijk het is,als starters.En de zieken en ouderen de dupe worden is verschrikkelijk,dat wil  toch niemand en toch is het zo,het financiële draagvlak ligt op zijn gat.Hoeveel mensen zijn in hoedanigheid als ongelukkig ,ziek of hebben verborgen armoede.Het is triest van woorden, er lijkt steeds meer van de mens verwacht ,dat alles steeds meer en sneller moet voor ook tijdwinst.Maar wat zit er dus achter …. ja juist ’t is ’n geldkwestie. Of ’t menselijke dus ’t persoonlijke raakvlak daarachter ’n belangrijke rol heeft…., blijft bij ’n vraag waar geen duidelijk antwoord op gegeven kan worden.We moeten allemaal roeien met de riemen die we hebben.

Het is een kwestie  van tijd,wie kan dit en waarom de een dit niet kan?Er zitten veel haken en ogen aan het hele zorgstelsel, en zeker niet gemakkelijk om iets  los te koppelen van het een Europa zijn.Een ieder moet als ware met de stroming mee anders wordt men van de kaart geveegd.Zie nu als bijvoorbeeld de boeren die eerst groter moesten worden ,nu worden ze in de hoek gedreven om te minderen.Straks komt er één grote boer in ons klein landje, waar men van afhankelijk wordt .We hebben het over het slakkengangetje ,…dus terug naar de slak haha.Hoe dan ook  op zijn slakkengangetje ,waarschijnlijk niet gestrest op zijn  manier….

Groet Plantster

Een gedachte over “Slakkengangetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s