Code oranje

De eerste westerstorm  in het nieuwe jaar >op woensdag 3 januari 2018.Er werd code oranje afgegeven voor Noord Nederland tot 16.00 u en code geel voor de rest van de provincies tot vanavond 18.00u met flinke windstoten.

IMG_2538 - kopie
Bomenleed …, aantal bomen hebben  helaas schade opgelopen

 

IMG_2131 - kopie
Eraf gescheurd

 

 

IMG_2124 - kopie
Ravage op sommige plekken

 

Het uitlaten  van mijn hond verliep vandaag anders, dan gewoonlijk. Doordat ’n stormachtige wind mij met ‘zachte’ windstoten attendeerde op zijn windkracht ,daarom ben ik i.v.m. veiligheid niet het bos in gegaan.’t  Allemaal op bepaalde  afstand ,tenminste wat mij veilig leek en ‘t  even gade te hebben geslagen.Achteraf gezien was het misschien toch nog ’n gevaarlijk idee ,om er  op uit te gaan.Maar ben weer veilig thuis ,erbij te zeggen het heeft mij ’n uitgewaaid gevoel gegeven,nu niet naar het strand daarvoor.

Als ik naast me keek en de hond  uitgestrekt zag liggen, om van dit  windavontuur bij te komen net als ik, terwijl ik dit beschreef. In elk geval is de hond ook vandaag uitgelaten ,daar ging het eigenlijk om.Het uitlaten met deze herinnering eraan ,soms de wind in de rug  alsof ik bijna gedragen werd.Met op de heenweg …,alsof te diep in ’n glaasje hebben gekeken,als slingerend.

Hierbij  wel te denken aan die mensen waarvoor wél grote problemen zijn ontstaan of zich voor hebben voorgedaan.De avond is inmiddels gevallen en deze westerstorm laat ik nu verder aan mij voorbij gaan.Hoop het voor ’n ieder dat de storm milder wordt en zich gedeisd houdt.En niet meer ergens zal teisteren zoals op deze dag.

 

Groet Plantster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s