Geknal

 

Nog  heel even over oudejaarsdag …., met ’n groot aantal huisdieren medelijden te hebben wat betreft het geknal .Ik heb niks tegen vuurwerk, dat terzijde maar wel aan de honden of andere dieren te denken ,zij het niet gemakkelijk te hebben in deze periode.Nu liepen er ’n aantal honden als gestrest en zij zich niet gelukkig voelden door geknal en ongemak.Veel mensen waren de stad/stadswijk ontvlucht om hun hond in het bos uit te komen laten.Het knalgeluid was in het bos af en toe wel te horen, het zou ’n dag en nacht verschil met in hun stadswijk zijn aldus enkele mensen.Dieren weten niet waarvoor geknal nodig is…, daarbij vogels niet te vergeten.

 

Op ’n gegeven moment zag ik ergens ‘n  aantal veren uit het gras steken ,wat dichterbij gelopen zag ik,dat het om een jonge duif  ging.Deze heeft nieuwjaar niet gehaald door welke reden dan ook, misschien  denk jij het is maar ’n duif  dan dit tóch te willen vermelden.Het tegenovergestelde met ’s morgens, met een hele groep duiven bijeen in een boom. En deze jonge duif  lag ergens  anders …,  heel alleen. Even later werd daar in die omgeving  ook al de rust  verstoord.Om het  wel leuk  voor de hond te houden ging ik op huis aan …’t  wandel uurtje  op de laatste dag van 2017.

 

Groet Plantster

 

Een gedachte over “Geknal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s