Vakantiegevoel

Ken je dat ook, de zomer als een heerlijke tijd … voor je hobby’s en meer. Geniet er zo lang mogelijk van als je die gelegenheid hebt, om buiten te zijn, in je tuin, wandelen, fietsen, terras of wat al niet. In de vroege avond bij de buitenhaard of vuurkorf aan te schuiven bij het knapperende hout, dat zich kort laat maken. Er een behaaglijke warmte van af straalt als aangenaam te vinden… niet al te dicht erbij zitten of staan. Of anders weer wat verder ervan af te verblijven. In elk geval kan zoiets zorgen voor toepasselijke warmte waarmee een sfeervolle knusse ambiance, zodat het buiten met die avond temperatuur nog aangenaam kan aanvoelen. Met koffie, thee of desgewenst een drankje en als de maan je toelacht dan heb je het goed voor mekaar. Een kaarslicht, een vest of een dekentje erbij, dan kun je het buiten min of meer wat langer uithouden. Helaas beginnen die avonden zich wel uit te dunnen en hoop ik nog op enkele mooie herfstdagen. Als je onder een buiten overkapping bent, dan kan het een voordeel zijn bij het weertype dat aan de frisse kant is. Anders naar binnen te gaan, waar het ook goed vertoeven is. Het is ook maar net hoe de avonden buiten zijn en hoe ze zich laten voelen. Als je merkt dat het over een viertal dagen volgens de kalender herfst is, wordt ’t toch stiekem slikken of even om te schakelen. Daarna weet je niet beter…het is dan verleden tijd, je hebt de zomer of vakantie herinneringen in je opgeslagen. De klok wordt straks met een uurtje terug gezet en dat beschouw ik als echt weer een ander seizoen en ze noemen het ook nog wintertijd. Na de vakantietijd ga je de alledaagse ‘beslommeringen’ (om het een naam te geven) weer met frisse moed in. Je kunt ook na je vakantie besluiten… althans het proberen, om het vakantiegevoel vast te houden…alsof elke dag vakantiedag met, in en op je werk, wat je wilt of moet doen. Dan krijgt het allemaal een andere dimensie. Je probeert  straks in de herfst er ook iets van te maken want daarin kunnen mooie dagen tussen zitten. .., al hoewel ik ga eerst even op vakantie en daarna zien we verder…. Tot weerzien!

Groet Plantster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s