Klaproos

Ook van binnen heel mooi
Klaprozen worden ook papaver genoemd

Klaprozen zijn er in de kleuren rood,roze en wit en kunnen tot  ongeveer 60cm hoog worden.Dit jaar staan ze al eerder in bloei maar gemiddeld bloeien ze ongeveer van juni tot augustus op een zonnige plek.Wat de grond aangaat als ze maar niet te nat staan,je kunt ze zaaien in de tuin of op een veldje. In een landelijke omgeving vind ik  ze heel mooi staan….,  en volledig tot hun recht komen  en zeker als het zonnetje er op schijnt.Dan kan je er niet omheen …, ze vragen even je aandacht om ze van dichtbij te bewonderen.

Groet Plantster

Roze klaproos van binnen   Foto Plantster

Klaprozen zaaien:
Het zaaien van klaprozen is heel simpel: je strooit de zaadjes uit in de tuin op een stukje geschoffelde grond. Je kan ze ook op een veldje uitstrooien waar al gras groeit. Ook een randje gras langs een sloot of weiland is heel geschikt om klaprozen in uit te zaaien. Je kan zaaien in maart – april zodat  je hetzelfde jaar nog bloemen krijgt. Als je klaprozen in de zomer of herfst zaait gaan ze volgend jaar bloeien.Kies een plekje uit waar veel zon komt. Klaprozen groeien op bijna alle soorten grond, behalve als het echt heel nat is. Zorg dus dat ze niet in een plek gezaaid worden waar wel eens een plas water blijft staan.Klaprozen hebben geen verzorging nodig na het zaaien.

Uitgebloeide klaproos/ papaver

De bloemen ontwikkelen zelf weer zaadjes als ze uitgebloeid zijn. Die kan je verzamelen om ergens anders weer uit te zaaien, of je kan ze laten zitten zodat ze zich rond de planten verder uitzaaien.Bron:happyseeds.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s