Viooltjes

Viooltjes in een schaal

 

 

Zich zelf uit gezaaid…, als verwilderd op ’n onverwachte  plek.Ook zoiets kan mooi zijn ,het is maar net wat je ervan vindt, waar jij  ze dan vindt.

Viooltjes,als gezaaid of geplant,hoe mooi ze erbij kunnen staan in schalen, bakken, bloempotten of in de volle grond bijv. in tuinperkjes.Het is  ’n levendig en kleurrijk  geheel, als wel vriendelijke mooie ogende plantjes.Heel waarschijnlijk kent drie kwart van de mensen viooltjes .In elk geval zijn staan ze te boek of wel bekend als langdurige en dankbare bloeiers.
Groet Plantster

Tips om volop van de viooltjes te kunnen genieten:

Geef tijdens en na het planten voldoende water.De plant kan in de volle zon staan.Verwijder de uitgebloeide bloemen; zo blijven ze onverstoorbaar doorgroeien.Plant viooltjes dicht op elkaar voor het mooiste effect.Vul bakken en potten met verse potgrond waaraan al meststoffen zijn toegevoegd.Leg onder in de pot wat potscherven, zodat overtollig regenwater makkelijk kan weglopen.Heb je de ruimte? Kies dan eens voor grote vlakken in één kleur. Het resultaat is oogverblindend.De dagen lengen en het is heerlijk om vaker buiten te zijn. Aan het einde van de winter en in het vroege voorjaar zijn violen de perfecte sfeermakers.

Zin in kleur!
Ook de tuin en het balkon kunnen wel een oppepper gebruiken. Het is tijd voor de frisse kleuren van viooltjes. Wat dacht u bijvoorbeeld van witte, rode, blauw/paarse, gele, of bijvoorbeeld tweekleurige viooltjes? Tevens zijn de viooltjes in diverse groottes verkrijgbaar: van een kleinbloemige bosviool tot aan grootbloemige violen.

Bron:Tuinadvies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s