Groen blaadje

 

  • Met de groene blaadjes aan de bomen en struiken krijg je een andere kijk erop.Dat is wel met meer dingen in het leven ,als de blaadjes aan de bomen komen maar ook als ze straks eraf vallen.Dat het toch niet altijd gaat als iets  vanzelfsprekend om iets periodiek te ervaren.Het voorjaar is bij wijze van ’n geboorte alsook  ’n nieuwe start …, het is ‘n  nieuw levenscyclus ,al wat leeft.
    Maar gelukkig…., het  doet de meeste mensen wel goed.Juist voor hun  na de koude winter ,krijg je levensmoed  en het wordt groeizamer weer…, een ieder lijkt uit zijn schulp te zijn gekomen.Dus geniet er van….

 

  • Een dezer dagen heeft het hier gehageld,vannacht zou het tot ongeveer 5 graden vorst aan de grond kunnen worden,wat ik  vanmorgen hoorde.
    Het weer is behoorlijk schommelend en afwisselend.Op dit moment is het jantje huilt ,jantje lacht weer.
    Het is voor de fruitbomen die in bloesem staan ,even  als een zorgenkindje Toch spelen de boomkwekers erop in ,om deze met water te besproeien zodat niet alle fruit verloren gaat.Tot half mei met ijsheiligen  kan je nog allerlei weer krijgen..Waar een groen blaadje mij al over laat schrijven. Ik zal maar niet  gaan uitweiden over ’n gezegde…., dat gaat over  een oude bok  dat ‘n  groen blaadje lust (met knipoogje).

 

Groet Plantster

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s