Roodborstje

 

 

Roodborstjes zijn en blijven mooie vogeltjes …, ik heb tijdens het uitlaten van mijn viervoeter ook nog ’n bonte specht en ’n boomklever gezien. Roodborstjes staan bekend als nieuwsgierig …,daarbij hebben zij een bepaalde charme…, tenminste dat  vind ik. Het was vanmorgen behoorlijk druk wat betrof de  wandelaars ,zo had  menigeen erover…, dat ze met de zelfde reden als ik  voor de middag  aanwezig waren omdat het toen nog droog was .Nu ik inmiddels weer thuis ben en door het raam  buiten  grote regendruppels zie vallen wil zit  ik dit blogje schrijven. In elk geval heeft mijn hond zijn energie weten te benutten …, nu ligt hij  uitgeteld op de grond naast mij …,om bij te komen.Hij heeft een aantal hondsvriendjes ontmoet en gelijk zijn beweging  voor vandaag gehad …en  dat was genieten geblazen.
Door en met de hond kom ik elke dag buiten      😀

 

Groet Plantster

4 gedachtes over “Roodborstje

 1. Hai Plantster 🌹

  Wat leuk!… om over mijn favoriete tuinvogeltje te lezen.
  Heb hem gisteren nog in ons tuintje gezien.
  Hij zat daar rustig op een tak van de sering zijn beurt af te wachten, tot de andere vogels klaar waren met het eten van het zaad dat er ruimschoots op de grond ligt.
  Koolmezen en mussen zijn namelijk kieskeurige eters en gooien al het zaad dat ze niet bevalt uit de zaad silo’s die ik heb hangen, zodat het op de grond onder de zaad silo’s ook een drukte van belang is
  Pas als alle andere vogels uitgegeten zijn, komt het Roodborstje in actie om er zelf ook een graantje van mee te pikken.s
  Volgens mij houdt hij meer van rust tijdens het eten. 🤗

  Fijne dag.
  Hoi hoi 🐞

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s