Roodborstje

 

Het zijn en blijven mooie vogeltjes om te zien waarvan ik  vanmorgen genoten heb .Ik heb ook een bonte specht en een boomklever gezien maar  het roodborstje is wat toegankelijker ,soms geven zij  mij ’n mooie  kans als bijzonder …,om ze te  kunnen en mogen fotograferen.Ik wil dit schrijven om het te delen met een ieder als een vogel fan. Roodborstjes staan bekend als nieuwsgierig  ,daarbij hebben ze  voor mij ’n bepaalde uitstraling ,wat ik al eens geschreven heb…,

Afbeeldingsresultaat voor kletspraat
Het was vanmorgen behoorlijk druk met wandelaars ,zo had  een ieder erover dat ze met de zelfde reden als ik  voor de middag er even uit liepen .Nu ik naar buiten kijk  en de regendruppels zie ,ben ik stiekem blij dat ik mijn dagelijkse hond wandeling erop heb zitten al ga ik soms ook als het regent hoor.Mijn hond heeft zijn energie weten te benutten en ligt uitgeteld om bij te komen.Hij heeft een aantal hondsvriendjes gezien en gelijk zijn beweging gehad.Daar kan ik niet tegenop ,daarbij is het genieten geblazen .Bewegen is goed voor mens en dier.

Groet Plantster

 

Herkenning

Kleine bruine vogel met kenmerkende oranjerode borst en gezicht en een lichte onderbuik. Leeft buiten de broedperiode solitair. Jonge vogels zijn lichtbruin gevlekt.

Geluid

Tikkende roep, daarnaast minder bekende roepen. Zang waterig en vlug, loopt hele toonladder op en af.Roodborstje zijn vaak erg nieuwsgierig en goed van vertrouwen. Bron Vogelbescherming.nl

4 gedachtes over “Roodborstje

 1. Hai Plantster 🌹

  Wat leuk!… om over mijn favoriete tuinvogeltje te lezen.
  Heb hem gisteren nog in ons tuintje gezien.
  Hij zat daar rustig op een tak van de sering zijn beurt af te wachten, tot de andere vogels klaar waren met het eten van het zaad dat er ruimschoots op de grond ligt.
  Koolmezen en mussen zijn namelijk kieskeurige eters en gooien al het zaad dat ze niet bevalt uit de zaad silo’s die ik heb hangen, zodat het op de grond onder de zaad silo’s ook een drukte van belang is
  Pas als alle andere vogels uitgegeten zijn, komt het Roodborstje in actie om er zelf ook een graantje van mee te pikken.s
  Volgens mij houdt hij meer van rust tijdens het eten. 🤗

  Fijne dag.
  Hoi hoi 🐞

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s