Dennennaalden

O Denneboom ,o dennenboom

img_2880

Het was vandaag geen ideaal  weer om met  de hond naar buiten te gaan of  er op uit te gaan.Meestal  hou ik rekening met het weer ,als het ten gunste is dan te gaan.Nu kreeg  ik vanuit de buien radar  ’n berichtje dat het code oranje zou worden.Dan echt  niet slippend en glijdend mij aan een wandeling te  wagen ,het  was behoorlijk glad.Ik ga het gevaar dan niet opzoeken om het zo  te zeggen,Als je er niet perse door moet dan ’t maar over te slaan.De hond vond het opperbest want hij lag  op ’n moment op mijn voeten  ,als ware  het mijn warme huissloffen Hij snapte mij  goed erin ,met  zijn oog luikjes gesloten. Ik heb gisteren alle  boodschappen in huis gehaald  en  dus sla mij  wel door het weekend .Het was binnen goed te houden  Zoals  het buiten er  uitzag  was het vandaag echt ’n hele geschikte dag  om de kerstboom te ontdoen van al zijn versieringen en de kerstballen weer op te bergen.

Ik  wil er  bij zeggen dat deze kerstboom  dit jaar zich wel redelijk goed heeft gehouden,waar we hem dit jaar gehaald hebben .Het is tenslotte binnen anders dan buiten  in de volle grond .Toen de kerstboom  dit jaar,dus vanmiddag  uit de kamer mocht,liet hij mij toch nog met een groot aantal aan naalden zitten.Jeetje ,je  wilt het niet weten,het was zijn laatste dag  om binnen  in de  kamer te mogen staan.’t Leek een beetje  op wraak ….,dat hij de warme kamer uit moest haha.Maar ik was er natuurlijk op voorbereid ,grinnik.

Ik heb deze keer wel gewacht op die drie koningen,zodat zij  rustig  hun intrede konden doen,in elk geval dit jaar de kerstboom op 6 januari nog intact te laten.Maar nu was  het echt zover ,de kamer lag vol met kerst attributen ,die ik ondertussen al in de desbetreffende  doos opgeborgen heb met wel  enige zorg ,deze  kerst ballen zijn  nog van glas.De kunstballen zijn bijna niet te onderscheiden van glas,maar ik vind glas wel iets hebben, wat of waarom  dit ook mag zijn  Als je er een laat vallen te zeggen van ohhh >de glasresten  bijeen te doen en opruimen , erbij zeggen … het is maar een kerstbal  ,anders  maar  geen kerstbal van glas  er in.

Nu kijk in in de kamer en het is weer opgeruimd.Ik geniet intens van de kerstperiode  ,van het moment als de kerstboom er komt te staan ,maar ik zeg er bij ,ook nu het weer opgeruimd is,…. dan is het ook  goed  🙂

Groet Plantster

2 gedachtes over “Dennennaalden

 1. Hai Plantster 🌹

  Gisteren hebben wij ons huis van zijn kerstjasje ontdaan.
  Het is altijd een heel gestoei om alles weer netjes op te ruimen.
  En toen alle dozen weer netjes op zolder stonden en de kamer gezogen was, heb ik even tevreden van het eindresultaat zitten genieten, al is het nu wel een beetje kaal in mijn ogen, want ik hou van de kersttijd, met zijn boom en versiering, stiekem heeft het toch wel wat.

  Hoi hoi 🐞

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s