Sansevieria

De sansevieria stelt heel weinig eisen aan de verzorging en is dus gemakkelijk in onderhoud vooral als je weinig tijd hebt en je toch groenigheid om je heen hebt.Deze zuivert de lucht,dus ook in de nacht en juist daarom heel geschikt is voor op een slaapkamer.

img_7239
Sansevieria of vrouwentong

Sansevieria ook bekend onder de naam vrouwentong ,staat prima in het licht, maar liever  niet in de volle, brandende zon.Deze kan kan goed tegen droge warmte,bijvoorbeeld van de centrale verwarming.Sansevieria’s zijn als ware ongevoelig voor droge lucht en overleeft zelfs enige tijd van verwaarlozing.  Liever te weinig dan te veel water, dat is het motto van deze kamerplant.Geef dus weinig water,laat de aarde tussen gietbeurten goed uitdrogen .De enige manier om de sansevieria dood te krijgen is door deze te veel water geven of op een te koude plek zetten.

Vermeerderen door scheuren of door bladstek.De bonte varianten met gele randen verliezen bij bladstek hun karakteristieke goudgele bladrand en keren terug naar groen.

 

       Groet Plantster

 

 

2 gedachtes over “Sansevieria

  • Hallo Ann,
   als jij de sansevieria nog maar net gekocht hebt…,zou ik als ik jou was,even terug gaan naar desbetreffende winkel of tuincentra van herkomst.Want ’t is zo niet te zeggen omdat ik me er geen beeld van kan vormen.

   Groet Plantster

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s