Sporen

Ik bespeur wat …. dat  ik ‘n  spoor zag , daar vanuit ik op het onderwerp sporen  terecht ben gekomen , dat spoor is waarschijnlijk van  een tractor ,die  dit gespoord heeft .De hond bespeurt elke dag zoveel ,als je merkt hoeveel geuren hij ruikt,onvoorstelbaar.Die hij in zich kan opslaan ,heel mooi te constateren,waar je af en toe komt ,voor die enkele keer erop  ’t lijkt erop dat ’n hond  de geurtjes alsnog herkent met zijn neus ,…dit zoveel keer meer dan de gemiddelde neus  van ’n mens En hij of zij op ’n spoor  komt is wat hij bespeurt 🙂

Met in de buurt ’n molshoop, ’n mol die onverhoopt een hoop achter  zich liet,nu het niet gevroren heeft, de grond zacht, is  het op ’t eerste gezicht ,easy is om de grond omhoog te werken.Mollen zijn nuttige  dieren maar niet een ieder is  blij met ’n molshoop Toch verder geen last van ze te hebben …Ik moest wel lachen er waren wel wat meer molshopen ,maar juist die ene  molshoop die ik op de foto wilde zetten,daar ging mijn hond met zijn voorpoten aan de slag .Dat bezorgt mij een glimlach ,het heeft wel zijn charme ,daar ik aan terug denk. Zo is het soms met de  foto’s  die ik wil   maken,.. juist hij daar zijn pootje wil lichten .Het vraagt enig geduld,maar ik heb ’n molshoop,zoals je hier ziet…”Al is het een molshoop, het is wel een hoop”.

” Hoop doet leven ,zich daarin begeven”

Is het niet zo dat  de mens in zijn of haar leven  sporen nalaat , kenmerken zijn al de rimpels, als ware ook sporen die je ziet  op ‘n  gelaat.Rimpels op zich vertelt al iets over desbetreffende personen  die  met rimpels door het leven gaan.Rimpels  doen  gelukkig geen pijn,niet dat ik ze toejuich hoor,maar ik wilde je troosten die heel veel rimpels hebben . Er bestaat geen  kruid of middeltje dat daar tegen gewassen is, die zalfjes en poedertjes  zullen rimpels helemaal niet verwijderen,hoogstens wat camoufleren of te verbloemen ,daar is niks mis hoor  ,Tenslotte kun je de eurootjes  maar een keertje  uitgeven.Maar   goed dit is mijn mening,misschien jij er anders overdenkt,dat zou mogelijk kunnen zijn….

Niet alleen  over de sporen van de mens  specifiek te willen beschrijven .Het kan op allerlei gebied zijn ,  met de mens ook het planten en dierenrijk .Natuurlijk niet vergeten allerlei weersinvloeden met  over of onmacht, de mensheid  met al zijn oorlogen en onverdraagzaamheid ,moedwillig iets vernielen .En er is te veel om het beknopt een naam te geven.Zelfs de trein heeft een spoor nodig om van het een naar het ander punt te komen,maar dat is een ander spoor,Zelfs de wc  die kan sporen  🙂 maar de wc borstel staat er niet voor niets bij haha.Het is mens eigen dus vandaar ik deze laatste zin  gewoon erbij durf te betrekken Of jij mij nu in een ander hokje plaatst …dat is aan jou.

Ik ben geen ruiter die de sporen geeft aan het paard,maar ik ben nu bezig om mij eigen sporen te maken ,mijn levensspoor  te creëren ,er zijn ontelbare sporen . Misschien zeg jij nu  ,nou zeg die spoort niet ,grinnik.Maar ik schrijf gewoon wat er mij op dit moment in mij opkomt en juist dat naar buiten wil .Met spontane woorden die  ontstaan ,of het wel of niet een samenhangend verhaal wordt,dát  vooral mag mijn pret niet drukken.Het is op zich al leuk , woorden die er uit rollen  als ook ’n klein spoortje, grinnik …dat jij mag lezen.

Met allerlei sporen voel ik me in mijn element…. anders was  er niets te bespeuren.  🙂 Nu ben ik  spoorzoeker,niet dat ik het spoor bijster ben hoor ,voor zoverre niet spoorloos.Waar ik zojuist aan zat te denken, vanmiddag nog met iemand ’n leuk gesprek gehad en ik na geniet ….. dus de echo ervan is ook  ‘n  bepaalde spoor ,’t op die manier voor mij is nagelaten …..wel leuk zeg. Het kan ook met minder leuke herinneringen ergens  zijn,maar  terzijde gelegd 🙂

Groet Plantster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s