Sint

Sint rijdt ons huisje voorbij, het is een lange tijd geleden dat hij een cadeautje heeft gebracht.Tegenwoordig komt  als ware zijn concurrent >de kerstman bij ons ,het heeft een naam haha ook omdat het in de kersttijd is .En  wij een ‘heerlijk’ avondje  mogen hebben.Ook met wat lekkers en koek.Maar zonder sint en piet,en of die piet  dit jaar minder zwart was dan andere jaren,ik ben me er niet in gaan verdiepen.Nu  ik er over begin,zonder zwarte piet is een sinterklaasfeest niet meer wat het eerder was .En als je de geschiedenis natrekt  en wat een aantal mensen  ervan vinden of zwarte piet als  racistisch  wordt benadrukt.

Je kan overal problemen achter zoeken,en dan vind je ze ook ,maar met een gulden midden weg iets  te bekijken,dan met jouw visie.Toch er geen probleem van te maken,die zijn er al genoeg in de wereld.

Wat ik er uithaal,niet te vergeten dat het eigenlijk  voor de kinderen  een onvergetelijk feest zou moeten zijn Met ook of de sint  en piet wel of niet bestaat en piet wel of niet zwart is.Het sinterklaas gebeuren staat te wankelen ,of de kleur zwart ten goede komt of niet, is een tweede. Het hoeven niet altijd de duurste cadeaus te zijn.Maar met een beetje creatief zijn,toch  iets leuks bedenken ,juist om het op te leuken.  Natuurlijk met een gedicht erbij,dat maakt het wel af.Al ben je niet goed in gedichtjes,het maakt op zich niet uit.Het gaat erom ,waar het over gaat ….

Groet Plantster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s