Momenten

“Jouw tijd bestaat uit momenten die elkaar voortdurend opvolgen en dan weer verdwijnen”Op een tijdstip wat er zich voor doet, je bent niet altijd in de gelegenheid ,dat te voorkomen of te veranderen.Maar het  overkomt jou op een bepaalde moment bijv. op de verkeerde plek of verkeerde tijd  als ook veelbesproken .Maar waarom het dan toch gebeurde is de vraag .Of als je iets mee mag meemaken dat in jouw straatje past. Het is maar net wat er op jouw pad komt,je kan net zo gek doen of laten, als je wilt.Of je doet gewoon je ding ,zoals  gewoonlijk Maar wat er plaatsvindt ,dat gebeurt dan  in het nu,niet gisteren en niet morgen .Het is dus niet altijd mogelijk  dat je iets kan voorkomen, want het is zo het is.Het ligt natuurlijk wel aan de graad hoe jij dat ziet en beleven mag.Of het een verdrietigheid of juist een geluksgevoel  met zich mee brengt.

Kun jij  in een situatie handelen om iets te voorkomen , dan is dit moment voor jou  weggelegd.Het gevoel speelt daarbij  de hoofdrol en wat jij beleven mag.Het is juist het onverwachte dat indruk maakt , wat er  zo  speciaal aan is ,voor  wat het is.Met een mooi woord een geluk dat jij  dat mag meemaken.Het blijkt een levensles te zijn,daar je iets mee doet , als het je van binnen behoorlijk raakt.Hoe je het voelt daar naar te handelen .

 

Weer ‘n  ander moment ,bijv.dat je iemand tegenkomt die in jouw omgeving woont,maar die jij nooit  eerder hebt ontmoet .Of juist degene wel vaker gezien te hebben
Het verenigingsleven zou daarin misschien  een rol  kunnen spelen.Maar heb jij  een behoefte om je daar tussen te begeven of zoek je meer de rust op,waar jij je zelf bent en je thuis vind.Het is voor  een ieder  waaraan je blootgesteld word of  wat jij voorgeschoteld krijgt.Het zijn die momenten ,… die jij zelf mag invullen.Als een gelukkig of verdrietig moment,….  voor ‘n  ieder weggelegd.

Ter overweging  realiseer ik  me daarbij  dat het weer zich geleidelijk  veranderlijk laat zien Dat het weer kouder aanvoelt met die ijzige wind . Ook weersomstandigheden  kunnen al een inbreuk zijn, op het gedrag van sommige  mensen.Degenen  die zich niet laten kennen en  toch naar buiten willen gaan om het weer te trotseren of juist niet.
Waarom je iets onderneemt in die kou ,dat niet voor een ieder aantrekkelijk is, om buiten te  begeven.En weer anderen liever bij de warme kachel zitten.
>Dus het weer kan al roet in het eten gooien ,hoe jij de momenten van die dag beleven mag.Als het weer zonnig is en je  zonder jas naar buiten kan ,dan zie je meer mensen buiten. Om het zo te zeggen,….met en door de tijd : de momenten  wel of niet voorspelbaar te zijn.

Groet Plantster

 

Op Momenten Citaten: De tijd bestaat uit momenten die elkaar voortdurend opvolgen en dan weer verdwijnen -Jean Paul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s