Kamillebloem

p1190714
Kamille…,gele bolhoed met witte rand
op schrale grond of bermkant
Kamille nu in glaasjes gezet
ook mooi in ’n veldboeket

De bloemetjes zijn te vinden  aan de kant van de weg , Ze kunnen gebruikt worden om te stomen bij verkoudheid. Of er thee van te zetten> kamillethee genaamd. Je plukt de bloemetjes als ze geheel open zijn en de hartjes mooi van kleur. Het beste is in de ochtend, niet met dauw te plukken .Kijk ze  aan de onderkant  na i.v.m. bladluizen/insecten ,dit alleen op braakliggende grond. De kamillebloemen kun je drogen in de zon of  een ander manier  bijvoorbeeld in een panty doen en dat op ’n droge plek ophangen .In een panty duurt  ’t wel wat langer voordat die bloemetjes gedroogd zijn. Je zou het ook kunnen proberen om ze in de oven te laten drogen. De deur van de oven op ’n kiertje laten ,dat  het vocht zo kan verdampen. Op ’n lage temperatuur ,of de oven opwarmen tot bijv.200 graden. De oven uitzetten en de bloemetjes erin leggen. Na ’n paar uur zijn meeste  bloemetjes  wel goed gedroogd. Die gedroogde bloemen in een luchtdicht afgesloten potje bewaren .Wil je thee zetten dan die bloemetjes ongeveer 10 minuten te laten trekken op kokend heet water. Je kan ook thee maken van verse bloemen, je hebt daarvoor er wel meer van nodig. Zoals  de meeste kruiden ,… je ‘t met mate gebruikt.

Groet Plantster

 

2 gedachtes over “Kamillebloem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s