Gesneden koek

“Zondags” praatje.

Het is gesneden koek ,hoorde ik zojuist Hans Kraay  op de tv zeggen.Het doet mij in de eerste instantie meer denken aan een sneetje ontbijtkoek :)Als je daar een liefhebber van bent ,dat het  heerlijk smaakt bij de koffie of thee  met eventueel ’n laagje boter smeersel . Of het wel of niet gezond is daar heb ik het nu maar niet over.Deze zondag zie ik buiten de bladeren cirkelende lucht capriolen uithalen ,zwevend op  wind zuchten .De wind speelt een spelletje met de bladeren  en stuurt ze alle kanten op. Als blad is het  z’n laatste toe vlucht  ergens op de grond.Onder de bomen mogen ze van mij wel landen.Maar op het gras of gazon  is ’n ander verhaal .Aan aantal bomen zie je de bladeren nog  ’n kleine verbintenis hebben met de boom maar ze hangen op half elf. Het is vandaag niet koud maar het waait nogal.Het lijkt  de voorbode te zijn dat ook die aatste bladeren zich  moeten  loslaten .Een blad dat  zich ontpopte van frisgroen  tot de herfstkleuren van nu.  en nu bezig met afscheid van de tak.

img_2704

Het valt nu met de regen nog mee,voor de mensen die  hun  dagelijkse wandeling  willen doen.De lucht kijkt grauw maar zolang er geen druppel valt  mogen we niet klagen,…  het is Hollands weer hè.Als het weer elke dag het zelfde zou zijn weet ik ook niet of er dagelijks een praatje over gemaakt wordt.Nu kan ik  hier ook er over hebben ,dat schoot mij zojuist binnen .

Het is mooi   om hier met  gesneden koek te  kunnen beginnen en daardoor  bepaalde  herkenbare onderwerpen aan te snijden .En aan een ieder die op mijn blog komt het   toe te vertrouwen.Al ken ik ‘n  aantal  mensen  ,maar ook een aantal niet.Toch ik wil geen onderscheid maken ,en zit ik uit de losse pols dit op te schrijven.Het toetsenbord  dat voor het beeldscherm op mijn bureautje  ligt , als ik daarop tik ,komen deze regels  te voorschijn.Ik heb net ’n kop thee ,maar die is nog wat aan te hete kant.Het gehemelte gaf mij dat te kennen,even te  blazen .maar ik kan ook hier zitten tikken,…Ik kan hier tikken én ook thee drinken,(twee dingen te gelijk haha)maar op dit moment ben ik net aan de laatste regels gekomen van mijn zondags praatje. En inmiddels is de  thee op de juiste temperatuur .

Bij deze wens ik  jou een fijne zondagmiddag>Maak er maar iets moois van!

Groet Plantster.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s